BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, March 11, 2009

botak oh botak

salam..
hahhaha...
tajuk yg pelik kan.Bukan aku ingin mengulas atau memberi satu kontroversi mengenai si botak yg sudah berumah tangga tu(hahha). Tp ingiin mmbri kelainan pd post nie:P, n nih lah fenomena yg berlaku dibumi cfsiium baru2 ini(lebih kurang seminggu sebelum exam), lebih kurang 1% student cfspj botak(ramai tuh 1%). So apa lg mari kita menyelongkar rahsia d sebalik kenapa llki BOTAK...tak tau betul ker tak, so lu pikir la sendiri=p

fakta nyata&contah:-
1)mature(artist dlm supernatural, Xtau name dier).
2)kelakar(mawi).
3)seksi(justin timberlake).
4)ganas(castello/stone cold).
5)cute(mcm baby..hahaha).
6)style(David Beckham )

7)serius
8)bijak(hoho, golongan botak tengah:P,sowy).
9)kemas.
etc.....

fakta tersorok mengapa botak:-
1)nazar.
2)malas sikat rambut.
3)org Xtau kiter baru bangun tido.
4)org Xtau kiter dh manndi belom.
5)nk kurangkan kekusutan, termasuk kekusutan rambut.
6)penyakit (sakit kulit,buang kutu,kronik n lain2).
7)senag potong(hohoho)
etc...

so apa anda fikir pada org2 botak d sekeliling anda??? segala terletak pada kebijaksanaan anda mahu letak org botak itu pada golongan mana satu, tp tak semestinya tafsiran anda itu tepat n betol...hahahha
lupikirlasendiriiii....





kpd golongan BOTAK. sowy, post nih bukan mahu memalukan sesiapa, tp hanya suka2 untuk ceria. tiada kene mengena dan berkaitan dengan sesiapa...huhuhuhu=p
.:.pengajaran:-
pengajaran yg tersirat yg ingin di sampaikan ialah mengenai bersangka baik(Husnudzon), bknnya bersangka buruk atau berburuk sangka(suu-uzhan) kpd semua n setiap golongan walau kengkadang payah untuk hadir sifat mulia itu, ingatlah sebenarnya antara kunci kekuatan dalam sesebuah hubungan atau ukhuwah yg terbena ialah HUSNUDZON..mungkin mudah untuk kita berkata2, ttp sedar tak bahawa kengkadang kata kita adalah tafsiran kpd sesuatu golongan tanpa kita sedari(gol,kurngupaya,cacat daif,nieve.etc) :)

so jom kita mula melatih diri kita untuk berHusnudzon...


“ Wahai orang-orang yang berIman, Jauhilah banyak dari prasangka, sesungguhnya sebahagian prasangka itu dosa, dan janganlah kamu mencari-cari kesalahan orang lain, dan janganlah ada di antara kamu yang mengumpat(ghibah) sebahagian yang lain. Apakah ada diantara kamu yang suka memakan daging saudaranya yang sudah mati? Tentu kamu merasa jijik. Dan bertakwalah kepada Allah, sungguh Allah Maha Penerima Taubat, Maha Penyayang “ [49:12]

caucincau.....

salam:)

11 comments:

Beejan said...

semangat org botak.. =D.

nadia rusli said...

rasenye...sbb..kne compound rambut panjang...haha....terburuk sgka plak...

keretasorong said...

hahaha...
lect der tnyer sebijik mcm makciknadia ckp("kamu nih fellow compound reramai kerh??")hahha

SEMANGAT OWG BOTAK???
SIAPA???
FATAH>>>huhuhu

humaiRah said...

ayah aku pun botak. hehe

nadia rusli said...

huh..panggil org mak cik pulak...

keretasorong said...

huhuhu..
eh'eh bkn makcik kerh=P

jom bt kelab botak (hahaha)
saper nk join angkat tangan...!!

nadia rusli said...

huh...bazir karen jek wat kelab botak~

keretasorong said...

huhuhu...
kmu yg tak tau ader kelab botak kt m'sia nih =P

nadia rusli said...

ade ke?kelab 'mak nyah' pn ade takkan kelab botak xde...hihi

ira said...

mcm2 ar ko niyh man...botak pon leh jd cite..
pape pon aku enjoy gak bace..
=D

botak nmpk kemas!!
xserabut..
idop botak..!!
haha..
( poyo je )

keretasorong said...

hu pe lagi...
jom botak.... :P
huhuhuhu