BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, June 30, 2009

K0mpLekS VS TeliTi

Lelaki
1. Waktu lunch, jalan ke tempat makan
2. Sampai kedai makan, masuk
3. Ambik Pinggan
4. Letak nasi
5. Letak Lauk
6. Ke kaunter, Bayar nasi dan Air Sekali
7. Makan
8. Habis
9. Balik Opis or
10. G surau

Perempuan
1. Waktu lunch, jalan ke kedai makan
2. Perhatikan orang waktu jalan
3. Sempat mengumpat dulu
4. Sambil jalan betulkan tudung, tgk baju sendiri, tgk kaki
5. Tengok baju orang lain, especially yang cantik dr baju sendiri.
6. Sampai kedai makan, jenguk-jenguk dulu
7. Ramai orang,cari kedai lain.
8. Jalan lagi..
9. Dah puas ati..masuk..
10. Survey lauk dulu 2, 3 minit.
11. Carik2 pinggan, ambik pinggan
12. Belek-belek pinggan, bersih ke?? tak bersih?..eeeeiiii. .
13. Dah puas ati, ambik nasi
14. Ambik nasi ceduk sikit-sikit
15. Tak sah kalau tak ceduk 2/3 kali
16. Buang balik nasi.banyak. .
17. Tak puas ati, banyak lagi..buang lagi..(tinggal sejemput)
18. Godek2 sikit nasi dalam pinggan 2minit
19. Carik lauk. Survey dulu keliling meja. Tenguk sana, tenguk sini
20. Jengok dlm bekas lauk, ambik kuah sikit
21. Jengok bekas lauk lain, ceduk kuah sikit lagi
22. Jengok lagi? sambil tu tengok2 orang, jeling-jeling
23. Ambil lauk
24. Pusing lagi
25. Carik sayur pulak!
26. Ambik sayur selepas survey dan keliling 2 minit
27. Ke kaunter bayaran
28. Tgk2 nasi dlm pinggan
29. Berbisik ngan kawan [alaamak byk la aku ambik]
30. Sampai depan kaunter (berapa?)
31. Bukak dompet..belek2 celah kad2 bank, celah kad2 nama, celah gambar2..
32. Keluarkan duit
33. Buat isyarat mata ngan member (sbb nasi mahal)
34. Tutup dompet. Ambik nasi
35. Tinjau-tinjau tempat duduk.
36. Jumpa tempat duduk..alamak kotorlah!!!
37. Cari tempat duduk lain
38. Jumpa. Duduk..
39. Alamak. Air tak order lagi
40. Tinjau2, carik org order air..sambil tangan betulkan tudung
41. Order air
42. Bangun
43. Ambik sudu
44. Duduk
45. Bangun
46. Ambik Tisu
47. Duduk
48. Air sampai
49. Belek dompet (Step tadi)
50. Bayar
51. Tutup
52. Minum air
53. Start makan
54. Tengok-tengok orang sambil makan
55. Makan separuh..kenyang
56. Sebab dah minum air
57. Letak sudu, letak garpu
58. Pinggan tolak tepi
59. Borak2 kater makanan tak sedap
60. Ngumpat2..tg korang
61. Pukul 2, naik opis..
62. Ambik beg makeup, g surau!!!!!

So, adakah perempuan memang kompleks atau list ni yang sengaja ditokok tambah? Jadi, fikir-fikirkan dan selamat beramal~ hhehe...

*belajar memahami HAWa :P, jgn sampai bisa serabut segala :P

22 comments:

nadia rusli said...

wah!ape ni..list pompuan berlipat kali gnda dr lelaki..haha...nice post.tp sy pun x phm kaum hawa ni...mmg diorg cmtu eh..?haha

miss GAZA said...

haha
mcm tokok tambah pon ada gak.
tapi
takleh nafi sbb sstengah tu mmg gitu pon.


hai..
org perempuan...
cam gitu pulak ye?




eh2,
kujuga perempuanla!
=p

nadia rusli said...

tp....ni membuktikan org pompuan ni teliti orgnya...betul x?klu tgk dr sudut +ve nya...^_^

keretasorong said...

hahahaha..

llki mmg terbuka n cepat membuat keputusan,

pmpn mmg teliti n fikir terlalu mendalam sebelum mmbuat keputusan,

so biler gabung n kene pada nya, mmg akn jd mantap n meletop gandingan itu....

SUBHNALLAH indah kan ^_^


.:.tp tang makang pn mau teliti , kengkadang pndang mcm melampau jerh...huhuhuhu

nadia rusli said...

yup..mmg indah pn..tp,bab mkn slh ke klu teliti...?haha...

Alang Atie said...

haha..mcm tak fair je..npe ppuan punye tlalu detail mcm every 30 saat pny perbuatan tapi laki punye detail tp dlm 30 menet pny perbuatan!;p

ingat laki tak pilih lauk ke...tak ckp2 ke..ms jln mase mkn? lame gk tuh...tu belum rokok ke...ha...
huhu...

keretasorong said...

1)huhuhuhuhu

terlamapu pilih makanan akan membuatkan berat kita hanya 42.5kg shj atau ke bawah...

n kan menyebabkan penyakit jika keterlaluan....

huhuhuhuhu

2)betul gak tuh k.atie, cuma llki kureng memilih/tak terlampau mimilih jerh, ape y ader itu di sumbat klu takder tak per tak mengidam :P

Dini Syarif said...

Assalamualaikum wbt.

Fuh, provokatif!

Tapi kan, kalau dapat isteri yang terlalu ringkas macam lelaki; boleh jadi:

1. Anak-anak yang dibawa keluar rumah nanti rambut tak bersikat, baju warna merah, seluar warna hijau, kasut warna ungu.

"Ala bang. Sempoi-sempoi sudah. Tak payah susah-susah nak cari baju yang matching untuk anak-anak."

2. Kalau suaminya malas seterika baju, jangan haraplah nak pakai baju yang siap diseterika.

"Ala bang. Tak payah la suruh ayang seterika baju. Lagipun abang tu dah kawen. Walaupun berkedut, tetap cantek di mata ayang."

3. Diet suami ala-ala ahli bina badan gitu, sebab makanannya lebih kurang sama.

Masak sempoi-sempoi sudah!
Isnin: Ayam goreng dan kicap
Selasa: Ikan goreng dan kicap pedas sket
Rabu: Ayam goreng KFC
Khamis: Ikan goreng. Kali ni bagi garing sket
Jumaat: Makan kat luar je la
Sabtu: Ayam goreng amek dari rumah mentua
Ahad: Okla, special sket. Ikan goreng ngan kuah asam

4. Perabot rumah warnanya macam tadika. Sofa coklat, langsir biru, alas meja kuning, fabrik meja makan hijau. Heh.

5. Tak payahlah nak berhias untuk suami sangat. Asalkan mandi sket-sket sudah.

Haha.

keretasorong said...

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا

سورة الفرقان


^_^

fahmi faudzi said...

wah.. bagusnye lelaki~... khusyuk makan sampai tak terkate2

nadia rusli said...

haih.. x puas hati plak ngn berat org...
hmm..sokong sgt2 ngn alang atie n bro dini syarif....keretesorong,sila contohi bro dini syarif...haha....

Beejan said...

Untungla sape yg dapat saye nnti..

keretasorong said...

beejan...

adakah kamu tersilap post...????

atau tersilap blog????

knp tak tulis ayat itu d blog *******h terus jerh.....

hauhauhahua....

.:.beejan dpt menghabis kan makanan dier dgn cpt, mmg hebat, n menggunakan masa makan dgn efffffective, sbb bnyak lagi masa tuh nk di gunakan untuk bnda lain...

huhuhuhuhuhu:P

amatxkesah said...

amboi2~
pos berani mati nih,
hehe~

Dini Syarif said...

Assalamualaikum wbt.

Memang untung dapat Beejan sebab;

1. Comel (Sila rujuk blog www.sampanlaju.blogspot.com di bawah entri 'Kecomelan')

2. Makan dengan sangat laju. Jadi, lepas jaga makan boleh tolong cuci pinggan mangkuk dan perkakas masakan. Sementara menanti isteri habis makan; boleh tolong cuci tandas, jaga anak, cuci kereta dan bermacam lagi).

3. Tak banyak songeh, makan semua yang dihidangkan.

4. Optimis (Baca: Angkat bakul

Ngee...

keretasorong said...

amatXkesah.....

rindunyer...

ler leh jumpa yerh...

1st tie kite knl time hirasah...

ingt lagi tak waktu manis itu????

.:.bertaarung dgn nyamuk :P
huhuhuhu

Mu'az (Al-thaarique) said...

haha.. gila bias. Abes lah man. Market jatuh. hihi.
Sememangnya lelaki dan perempuan diciptakan sbgai complementary lengkap melengkapi.Siapa lah kita tanpa wanita, dan siapa lah mereka tanpa kita?

keretasorong said...

tak pernah pula berfikir tntg market..

sowy, guer bkn bukan bdk econs...

hehhehe...



رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا

bikrunnajah said...

hmm...ade btul, ade x btul...
dua2 ade kelebihan dan kekurgn masing...
tp, post yg best...bce pun gelak2...

neem said...

amboi2. sedapnyer hang.

x smua pmpuan macam tu la

keretasorong said...

huahauhauha...

neem ckp tak sume pmpn mcm tuh,

kire nya ada la pmpn yg tindak tanduk nyer mcm tuh kn kn..

saper la tuh kn =P

hehehe ^_^

bfggds said...

Not only do your feet stay Ugg Boots Sale dry but the Thinsulate ultra insulation also ensures greater ease. language learning software It works by trapping air molecules between you and the outside. The more air a material traps in a given space, true religion sale the greater is its insulating value. The microfibers in Thinsulate insulation are far finer than other fibers; they trap more air in less space, which naturally Babyliss Pro 230 makes it a better insulator.