BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, October 29, 2008

peristiwa 2/10

hurm.....ader aper dengan 2-10, pasal bola ker(2 berbalas 10), bukan...bukan....dikesempatan yang ader nih(tngh cuti sem) aku ingin bercerita mengenai 2/10...sebenarnya aku dh lama nak tulis pasal peristiwa nih.tapi belum berkesempatan…so aku menguatkan azam untuk menyiapkannya pada hari nih juga…cerita apakah????angkr ker???treller eh??atau pun ghost???klu nk tau meh kita bace…

(.:. p/s: sila pastikan minda anda dalam keadaan sedar dan kosong>hanya mengingati Allah)


...................................................

Bermuuulaaaaa lah ceriiitaaaaaa……

Pada suatu malam yang teramat dingin(sejuk), mungkin suhunya telah turun dibawah paras beku, kerana sejuknya bisa mencengkam sum-sum tulang bagi sesiapa sahaja yang berada di tampat tersebut. Salji diluar pula makin lagaknya turun bercucuran sehingga melitupi lapisan bumi yang teratas, di bumi bertuah Johor ini. Dengan lebih tepat posisinya ialah Johar Bharu(tau kat mana???)

Pada pukul 9:40 malam. Di suatu sudut kaunter pertanyaan, kelihatan dua kelibat nurse sedang rancak bercerita(tak tau mengumpat ker aper tetapi yang pasti sedang mengular).

“eh, hari ni hari apa ekk.”Tanya seorang nurse kepada sahabatnya nurse juga.

“laa, ko nih, hari ni kan hari isnin malam selasa, sibok kerje sampai lupa tarikh dan hari ke???ke kau dah mengantuk nih”jawab sahabat nurse tadi lepada nurse tersebut@_@."

“nak perli aku lak, tau la nih first time aku shift malam, aku tak mengantukla, lagi pun aku baru minum kopi kapal api tadi:P”

“habis tuh kenapa ko bertanya soalan behgong tadi kepada aku”

“tak la, hari nih aku rasa tenang n nyamanlah”

“tak selalu macam nih”

“kenapa kau cakap macam tuh??

“sebab, aku kan kakak..hehhehe“

“melawak pulak dia“

“ternyata dan betul aku kan kakak.hurm, sebenarnya bila waktu malam macam nih. Semua nurse sibok, kesana kesini memenuhi permintaan pesakit dengan bahasa sempoi aku, tak menang tangan lah...hahaha“

“tapi hari nih lainkan, tengok kat luar tuh siap salji turun, hari ini dalam sejarah dibuatnya, salji turun di latitude khatulistiwa“ celah nurse tatkala sahabat nurse nya itu sedang khusyuk bercerita.

“tuh lah yang buat aku pelik bin ajaib. "

“nama kau bukan siti norhalizad binti nuruddin kerh, sejak bila tukar pelik bin ajaib pulak???tukar nama bukan nak bagi tahu aku:P“potong nurse ringkis mengenakan senior setahun darinya itu.

dush, satu sekehan hinggap ke kepala nurse tersebut.

“aku buat perumpamaan lah.”

“lawak kasaq nampak,sakit kepala nih tau.”

“padan muke, petanda apa agaknya ekk??"

“ntah la…”

“weh, blah blah pergi wat kerja kau. Gaint datang(super-dupewr senior nurse)“

……………………………………………………

empat minit kemudian.

di hospotai sultanah aminah jb juga (tempat 2 ekor nurse tadi), di sebuah bilik.

kelihatan sepasukan doctor muslimah sedang tekun ,rancak dan teliti merawat pesakitnya, disisi pesakit tersebut seorang suami yang mithali sedang menemani isterinya yang dirawat. Ini hari bertuah bagi mereka, kerana isteri beliau bakal melahirkan putera mereka yang ketiga.

suasananya sungguh hangar bingar didalam bilik tersebut.

ketung-ketang..ketung-ketang(mcm main pedang lah pulak)

tiba-tiba…..(jeng….jeng….jeng…)

suasana menjadi sunyi seketika. jarum pendek yang terdapat pada dinding bilik tersebut menunjukkan dalam lingkungan 9, manakala jarum panjangnya(minit) tepat menunjukkan angka 9, jarum saatnya pula sudah hilang entah kemana…(9:45pm)

tak semena-mena terpancullah suatu suara.

uwek…uuuuweeeek….uwweeekkkkk…..

(.:. maksudnya:aku bersaksi tiada tuhan melainkan Allah s.w.t dan nabi Muhanmmad s.a.w itu pesuruh Allah.s.w.t)

uwek…uuuuweeeek….uwweeekkkkk…..

uwek……uuuuweeeek….uwweeekkkkk…..(makin berlagu di buatnya

uwek…uuuuweeeek….uwweeekkkkk …errrrkkkk(asl ader sendawa pula nih@_@)

(.:. maksudnya>shilaunya…shilaunya..assalammualaikum mama n papaku, tak lupa jua seisi dunia)


lantas diambil bayi seberat 3.7kilogram itu oleh bapanya lalu dibawa kesuatu sudut dan menghadap kiblat, seraya dilaungkan azan,iqamah dan lain-lain sewaktu dengannya…

maka tercatatlah sejarah didalam buku rekod hospital sultanah aminah…bahawa tanggal 1 RabbiulAwaa l1410 - 2/10/1989 - isnin - 9:45pm. telah lahir seorang putera yang hensem seberat 3.7kilogram, iaitu aku…….


sekian:)

..............................................................

hehehhehahhahhawhhahwa….terima kasih kerana membaca kisah ini. pelik kenapa aku tulis pasal benda nih.hahaha

sebenar hari tuh baru memperbaharui ic. almaklumlah sudah lanjut usia, sudah menjangkau 19tahun:P.pergi dengan adik n mak. asal dengan mak n adik??.sebab adik aku pn nk buat ic gak, sebab dh berumur 12 tahun,lagi pun tarikh lahir kitorang pn samer.(macam tak percayakan) naper mak ikut, sebab adik kene bawa penjaga lah....


no giliran yang menguji kesabaran.

(60 orang lagi baru no aku dipanggil)


2 jam ku menanti untuk no nih naik:(

sabau jer laaaa kn:)


tarikh lahir aku(2/10/1989)haha

muhammad abdul rahman bin paiman


tarikh lahir adik aku.(2/10/1996)hehe

kamal mursid bin paiman

4 comments:

syira said...

heheheheh...adoyai cte pasal ko ke rahman...wat suspens jew...;p paiman name ayah ko ek...trang2 JAWA la niyh ye....kui3..yang salji kat johor 2 btol ke x rahmn..??

keretasorong said...

hahhaha.....
jgn menyesal membaca cerita tah haper aper tah ni...hwahwahwa

sbb korung akn mengenali aku lbih dalam lagi...

wt perh nk knl aku...
sbb aku kn abg...hwahhwhawhaw
:P

sudah termaktub dalam alquran tuhan menciptakan kita berbilang2 bangsa n kaum untuk kita saling KENAL MENGENALI....
tak percaya tengok surah alhujurat49:13....

untuk mengetahui kesahihan cerita ini..
(lu fikir la sendiri mengunakan kasahihan akal:P)

nabebe said...

cait..
ckp je la nk promote bday weh~` X)

keretasorong said...

hahhaha...

keluarga gua takde tradisi smbt bsdy la...

mcm menghitung hari menunggu maut jerh...

coz kiter makin tue(menemui ajal),bknmakin muda.....

tp smbt owg nyer bsdy aku suker...

sajer tangan nih gatal nk blaja tulis cerita hyperbola n pelik...

n blaja buat cerita biasa n menjadikn nya laur biasa....

wahhhaha.....

tp ok gak kn....:))