BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, June 29, 2008

KHUTBAH TERAKHIR NABI MUHAMMAD S.A.W:)


Khutbah Terakhir Nabi Muhammad(Sollalahu alaihi wasallam)
(Khutbah Baginda telah disampaikan pada 9 haribulan ZhulHijjah 10 A.H di gunung Arafat )


Ya, Saudara - saudaraku, perhatikan apa yang akan aku sampaikan, aku tidak tahu apakah tahun depan aku masih berada di antara kalian. Karananya dengarkan baik-baik apa yang kukatakan ini dan sampaikan kepada mereka yang tidak dapat hadir saat ini.

Ya, Saudara - saudaraku, seperti kita ketahui, bulan ini, hari ini, dan kota ini adalah suci, karananya pandanglah kehidupan dan milik setiap orang Muslim sebagai kepercayaan yang suci. Kembalikan barang-barang yang dipercayakan kepadamu kepada pemilik yang sebenarnya. Jangan kau lukai orang lain sebagaimana orang lain tidak melukaimu. Ingatlah bahwa kamu akan bertemu dengan Allah swt. dan Dia akan memperhitungkan amalanmu dengan sebenar-benarnya. Allah swt. telah melarangmu memungut riba, karananya mulai saat ini dan untuk seterusnya kewajiban membayar riba dihapuskan. Waspadalah terhadap syaitan, demi keselamatan Agamamu. Dia telah kehilangan semua harapannya untuk membawa kalian pada kesesatan yang nyata, tapi waspadalah agar tidak terjebak pada tipuan halusnya.

Ya, Saudara - saudaraku, adalah benar kamu mempunyai hak tertentu terhadap isteri-isterimu, tapi mereka juga mempunyai hak atas dirimu. Apabila mereka mematuhi hakmu maka mereka memperoleh haknya untuk mendapat makanan dan pakaian secara layak. Perlakukanlah isteri-isterimu dengan baik dan bersikaplah manis terhadap mereka, karena mereka adalah pendampingmu dan penolongmu yang setia. Dan adalah hakmu untuk melarang mereka berteman dengan orang-orang yang tidak kamu sukai, dan juga terlarang melakukan perzinahan.

Ya, Saudara - saudaraku, dengarkanlah baik-baik, sembahlah Allah, Sholat lima kali dalam sehari, laksanakan Puasa selama bulan Ramadhan, dan tunaikanlah Zakat, laksanakan ibadah Haji bila mampu. Ketahuilah bahwa sesama Muslim adalah bersaudara. Kamu semua adalah sedrajat. Tidak ada perbedaan satu terhadap yang lain kecuali Ketaqwaan dan Amal - Sholeh. Ingatlah, suatu hari kamu akan menghadap Allah dan harus mempertanggung jawabkan semua amalanmu. Karena itu berhati-hatilah jangan menyimpang dari jalan kebenaran setelah kepergianku nanti. .......

Ya, Saudara - saudaraku, tidak akan ada Nabi atau Rasul sesudahku dan tidak akan ada Agama lain yang lahir. Karananya semaklah baik-baik ya Saudaraku, dan pahamilah kata-kata yang kusampaikan kepadamu, bahwa aku meninggalkan dua pusaka, Al-Qur'an dan contoh-contohku sebagai As-Sunnah dan bila kalian mengikutinya tidak mungkin akan tersesat. Siapa yang mendengarkan perkataanku ini wajib menyampaikannya kepada yang lain dan seterusnya dan mungkin yang terakhir memahami kata-kataku ini bisa lebih baik dari yang langsung mendengarkan. Demi Allah aku bersaksi, bahwa aku telah menyampaikan ajaranMu kepada umatMu.:)

p/s:kadang2 kita terlalu mencari aper nk di baca dan nk ditulis,apa salahnya klu entri kali ini,kita semak semula kitab ilmu yg telah lama dhati moga bercahaya semula apa yg tersimpan dan terbuku :)...moga wasiat junjungan besar sentiasa menjadi pertunjuk dalam kehidupan seharian......

sorong lah mulut kita untuk menyampaikan apa yang kita tahu....sesungguh nya dakwah itu wajib dan mudah:)

Sunday, June 22, 2008

"SAMPEL" Langkah Membina Du'at

"SESUNGGUHNYA ORANG-ORANG MUKMIN ITU BERSAUDARA"
(AL-HUJURAT49:10)
Alahmdulllah(-_-) syukur ke hadrat Ilahi kerana dengan limpah rahmatNya program santai "SAMPEL"(sambutan pelajar baru) telah berjaya diadakan, pada khamis/19 jun 2008/14 jamadil akhir1429 oleh ikhwah2 k-cfsiium,terima kasih di ucapkan kepada semua yang terlibat samada secara langsung atau tidak langsung,ahlanwasahlanwamarhabanbikum juga diucapkan kepada adik2,moga alam kampus ini memberi kematangan kepada kamu semua....:)

tujuan diadakan adalah mengambil langkah awal untuk membina para pemuda du'at jua memberi pendedahan awal mengenai "USRAH??":talk yg disampaikan oleh Bro Dhany(wlu demam).jua suai knl abg2 n adik2 moga tak kekok untuk menjalani idup di cfsIIUM nnt:)


p/s:untuk kali nih mls pnjg2,coz sem baru dh start,so cabaran cabaran untuk terus istiqamah dalam penulisn telah bermula:),blog kereta sorong ini akan berhenti jika tak disorong,harap2 diberi kesempatan dan kekuatan untuk menyorong blog ini:)

“TIDAK SEMPURNA IMAN SESEORANG SEHINGGADIA MENYAYANGI SAUDARANYA,
SEPERTI MANA DIA MENYAYANG DIRINYA SENDIRI:)”

sedikit pengkongsian gambar untuk tatapan umum :)
( maaf jika takde gmbr anda dlm nih:P )Indahnya Ciptaan Tuhan(:SUBHANALLAH


Peluang melihat sendiri pengIslamkan tiga bersaudara dihadapan mata memang suatu kesempatan yang sangat berharga. Bukan hanya bernilai untuk Amar Thapa(33), Shob Bahadur (27)dan Joy Dass(25) yang baru saja pulang ke pangkuan fitrah; menyerah diri ke hadrat Allah Ta’ala, tapi juga untuk aku dimana sentiasa berada dalan proses muhasabah diri,moga tidak leka dengan dunia yang fana dan juga pengukuran siapa aku di sisi Ilahai. Sambil menyelam minum air; selain melihat Abang Dhany memimpin saudara baru menuju cahaya iman, pengabdian aku di hadapan Tuhan juga makin tunduk kerana jua pengertian sebenar syahadahkembali semula menyelubungi diri. Moga-moga resmi padi yang kian menunduk ini, terus berisi hingga hujung hayat menemui-MU ya Ilahi.

Ya Allah! Tetapkanlah aku dalam iman, matikan aku dalam husnul khatimah. Matikan aku dalam keadaan aku berkerja untuk agama-Mu!dan jadikan SYAHID dalam agamamu sebagai cita-citaku.

Makin jauh berjalan, tidak wajar sekadar luas pandangan. Selayaknya melihat kembali kedalam diri,moga tidak mudah lupa pada Ilahi,tidak jua meninggi diri,serta kembali kepada fitrah penciptaan oleh ilahi.

SORONG lah diri untuk sedar kembali bahawa ilham juga ilmu yang dikurnia Tuhan kepada insan hanyalah dinilai sebagai setitis, berbanding lautan ilmu Allah Ta’ala, sebanding tinta sebanyak tujuh lautan untuk mencatit ilmu-ilmu itu. Malah, walau ditambah satu lagi lautan; pasti tidak mampu untuk menghabiskannya.

Pendakian ke Ringlet yang terletak asing di kejauhan sana, memakan hampir empat jam lamanya menemukan aku dengan pelbagai keajaiban alam. Seakan perjalanan merentasi evolusi; dari hutan batu metropolitan yang kaya dengan bangunan tinggi-tinggi, hinggalah tiba di destinasi yang sarat kehijauan. Pohonan dari perlbagai rona hijau, juga gunung-ganang yang berdiri teguh tanpa pasak. Air yang tenang mengalir, dingin dan mendinginkan.

Ini baru ciptaan yang benar-benar impresif! Rekaan yang membuat mulut ternganga tak terlawan dek manusia. Lihat saja gunung-gunung ini. Teguh berdiri. Bukan sahaja ciptaan yang wajar dikagumi, sebaliknya Penciptanya supaya kita sentiasa berfikir bukan hanya tau menikmati sahaja.

Melihat gunung dan segala macam ciptaan mengkagumkan, teringat pada firman Allah Ta’ala yang diabadikan dalam surah (Al-Hasyr59:21). Perumpamaan yang perlu kita sama-sama renungkan; “sekiranya Kami turunkan Al-quran ini kepada sebuah gunung,pasti kamu alan melihatnya tunduk terpecah belah disebabkan takut kepada Allah.Dan perumpamaan-perumpaan itu Kami buat untuk manusia agar mereka berfikir.” (Al-Hasyr59:21)

Sedangkan gunung yang begitu besar, musnah kerana sedar kekerdilannya kepada Tuhan yang menciptakan, apatah lagi kita manusia. Manusia yang telah berikrar, berjanji ta’at setia untuk mengimani Allah Azzawajalla. Manusia yang secara sukarela memohon unruk mendukung amanah memakmurkan bumi Tuhan dengan risalah yang Maha Agung. Apa tah lagi sebagai seorang muslim yang sentiasa membaharui janji dan harapan dalam solatnya,serta membaharui sayahadah pada tahiyyatnya.

Namun, berapa ramai yang benar-benar beriman?dan adakah betul dan benar hari-hari kita dipenuhi untuk mengejar syurga Ilahi. Seandainya manusia benar-benar memahami dan menghadami ayat-ayat suci Al-Furqan pasti akan luluh hancur hatinya. Kerana orang-orang yang beriman, apabila dibacakan kalam Allah Ta’ala yang kudus, maka akan gementar hatinya.

Sesungguhnya orang-orang yang beriman adalah mereka yang apabila disebut nama Allah gementar hatinya, dan apabila dibaca ayat-ayat-Nya kepada mereka, bertambah(kuat) imannya dan hanya kepada tuhan mereka bertawakkal”(al-anfal8:2)Moga-moga kita semua tergolong sama. Ameen. Ameen. Ameen.(-_-)

P/S:kereta sorong tak kan tergerak jika ditolak,dan takkan jatuh jika dipandu dengan seeloknya. Kita pula adalah pemandu kepada jiwa,hati,diri dan segala anugerah tuhan kepada diri kita.oleh itu,pandulah dengan seeloknya,moga jannah yang diingini boleh dikecapi:)


Saturday, June 21, 2008

GALERI:Syahadah Di Ringlet

Dikongsikan koleksi foto pengIslaman tiga orang saudara kita; Amar Thapa(33), Shob Bahadur(27) dan Joy Dass(25). Petiklah ibarah sedaya mungkin dari kisah yang mengharukan ini, betapa ramai yang benar-benar menginginkan hidayah Allah Ta'ala, berbanding kita yang lazimnya alpa. Nikmat iman bukan lagi manis untuk dinikmati, sebaliknya langsung tiada keistimewaannya!


Kisah penyingahan HIDAYAH dihatimu kurniaan Ilahi kutitipkan dalam entri kali ini,moga menjadi ikhtibar bahawa manisnya ISLAM dan KALIMAH SYAHADAH itu.dari kiri:Joy Dass(25),Shob Bahadur(27) danAmar Thapa(33).

Sekitar jam 7.10 malam, khutbah Syahadah mula disyarahkan oleh Abang Dhany dan sahabat2 yang hadir meraikan mereka('krew pendengar gema',ok x name tuh:P). Peluang bernilai ini dimanfaatkan sepenuhnya demi memberi pencerahan tentang Islam,apa yang bengkok perlu di luruskan,apa yang malap perlu di terangkan,tetapi kita perlu sedar jua,bahawa segala-gala yang berlaku atas kerhendak YANG BERKUASA JUA:). Pelbagai soalan dikemukakan dan dapat dirungkaikan. Alhamdulillah, Allah Ta'ala melembutkan jiwa Amar dan Shob, mudah benar mereka menerima penjelasan juga jawapan.

saudara auzan menambah:) syarahan mengenai ISLAM,segala persoalan perlu dirungkai dan dijawab dengan baik...."ya Allah,singgahkanlah Hidayahmu yang suci ke hati mereka"....Amin...


Amar Thapa(baju putih) sedang memikirkan sesuatu,mungkin jua persoalan-persoalan yang ingin di tujukan......"ya ALLAH lembutkanlah hati mereka,agar mudah menerima ISLAM,sesungguhnya engakau MAHA BERKUASA diatas setiap sesuatu, kedapaMU aku berserah ya ALLAH..."

moga kemanisan dalam pergaulan bisa melembutkan hatimu:),perbincangan yang baik ialah perbincangan/suara dari kedua-dua belah pihak...:)

Akhirnya,"YA ALLAH KAU LAH MAHA BERKUASA,SESUNGGUHNYA KEPADAMU TEMPAT AKU KEMBALI".Saat yang begitu syahdu dan menyentuh hati bagi siapa yang bisa mengerti,jua bisa mengalir air mata bagi siapa yang mengetahui erti sebenar'syahadah' , SYAHADAH Amar dan Shob mula kedengaan. Moga-moga sinaran iman lestari selamanya, lalu dimatikan dalam husnul khatimah.Amin...(-_-)

Maha Suci Allah, akhirnya Joy turut memilih untuk menganut Islam. Sebegitu mudah Allah Azzawajalla melembutkan hati umat-Nya. Kuasa Tuhan mengatasi segala!"Ya ALLAH singgahkan dan iringi hidayah dan taufiq dalam hidup kami jua".....

Akhirnya kau adalah saudara kami jua(syukur kehadrat ilahi).....:gambar bersama saudara kami yang kini lazat menghadami buah-buahan iman yang ranum tidak terperi. Adakah kita nantiasa bersama-sama mereka?

"SESUNGGUHNYA ORANG-ORANG MUKMIN ITU BERSAUDARA" (AL-HUJURAT49:10) moga ukhuwah kita tak terputus begitu sahaja(proses follow up:)

Saudara apakah engakau ini,biar baru memeluk ISLAM tetapi sifatmu seperti sudah sekian lama mengenali dan menganuti ISLAM.Pemberian yang tak disangka-sangka dan cukup istimewa buat kami. Terima kasih, semoga Allah Ta'ala berkati kamu.
Moga-moga persaudaraan yang tercipta kekal mewangi hingga ke Jannah:) “TIDAK SEMPURNA IMAN SESEORANG SEHINGGADIA MENYAYANGI SAUDARANYA,
SEPERTI MANA DIA MENYAYANG DIRINYA SENDIRI”

Dikaulah saudara baruku,namamu tercat didalam dairi hidupku,dikau juga yang membuat aimataku mengalir kerana ingin kembali kepada fitrah kejadian sepertimu,kerana telah bnyk kerosakan telah ku lakukan selama ini.moga kita sama-sama berada dibawah RAHMATNYA jua sentiasa berada dalam AGAMANYA.....:)

p/s:moga kisahmu ini menjadi khtibar pada para pembaca....sama-sama kita menyorong hati kita untuk kembali kepada fitrah serta mengenali,mengetahui dan memahami erti sebenar SYAHADAH....:)Kerlipan Cinta
Album :
Munsyid : rabbani

Hidayah ..
Kerlipan Cipta Cintaku
Harum Rembulan Mawar
Dingin Dihakis Keseorangan ....
Aku masih menghitung diri ..
Kesiangan yang panjang
Ingin mengisi hati
Padamu kasih
satukan aku
Dengan rahmatmu
Dengan Kalimah
Malam Siangku
Berliku liku
Duri Dugaan
Siratan Cinta
Biar di jemala mentari
dan di bahu gunung berapi
pasrahku abadi untukmu ..untukmu....
Ku kembara setia disisinya ...
Ku inginkan Bahagia abadi
ku impikan sentosa dibawaha naungannya
selamanya............ :)

HIBURAN


Dewasa ini,rancangan hiburan semakin lama semakin hilang ciri2 islam dan kemelayuannya...Dan boleh dikatakan ini melebih2kan ’kemaluan’ daripada ’kemelayuan’(-_-!).Aku tahu di MALAYSIA ini boleh dikatakan mempunyai banyak Stesyen televisyen yang beroperasi dan saling saing-menyaingi untuk menadapatkan jumlah penonton yang ramai .Dalam usaha untuk merealisasikan impian tersebut maka mereka ini bertungkus lumus untuk menayangkan filem-filem ,drama,’reality show’ dan banyak lagi.Persoalanya di sini mereka hanya memikirkan keuntungan lebih dari memikirkan nasib agama dan anak bangsa sendiri.Baywatch,sex and the city,deaperate housewives,las vegas dan ’wrestling’ dipertontonkan dengan begitu hebat sekali pada masyarakat umum dan keputusannya amat memberangsangkan iaitu peningkatan dalam kes rogol,rompak,pembuangan bayi dan bermacam2 lagi syabas diucapkan kepada tokoh2 korporat televisyen tempatan ,Syabas diucapkan sekali lagi!..

Memang tidak boleh dinafikan bahawa ada juga rancangan2 televisyen yang dipaparkan adalah bercirikan islam cthnya seperti Al-Kulliyah,fOrum perdana,Jom bertarannum,mari mengaji,akademi Al-Quran,cari menantu,usrah dan lain-lain lagi.Akan tetapi adakah berketepatan bahawa negara MALAYSIA bahawa yang diuar-uarkan selama ini negara islam tidak sampai 20 peratus pun siarannya dalam sehari menyiarka siaran yang bercirikan islam ataupun islamik,SUBHANALLAH!

Inilah yang kita dapat tafsirkan bahawa hendonisme,liberalisme DAN sekularisme semakin menular di dalam masyarakat islam yang melayu di negara ini melalui INDUSTRI HIBURAN.

Selain daripada itu kita perlu juga perlu menilai hiburan di tanah air kita ini yang kebayakkan daripada artisnya itu sudah mengikuti barat dari segi pakaian dan juga cara kehidupan ,contohnya pergi ke kelab-kelab malam ,skandal dan bergaduh adakah golongan seperti ini hendak dijadikan mentor kepada anak muda sekarang?!!!!!Tepuk dahi kerna terlanjur....Yang menggelikan hati aku ialah kerana terdapat artis-artis di malaysia ini yang terlalu kuat mengkritik artis-artis luar negara seperti di bollywood,hollywood dan indonesia kerana terlampau seksi sedangkan mereka(artis2 malaysia) mengikuti memkai pakaian yang dipakai oleh mereka dan mengamalkan cara hidup yang diamalkan oleh mereka.Yang saya hendak tegaskan di sini bahawa mereka(artis malaysia yang pro-barat) ini supaya berfikir balik bahawa mereka sedang menghancurkan kaum dan agama mereka itu sendiri.

Blum masuk isi tudung lagi.ader sesetengah artis dengan berani mengaku bertudung hanya pd waktu perlu sahaja(tuntutan kerja).SUBHANALLAH.tarang lagi bersuluh tututan bertudung dlm Islam wajib seperti mana dlan surah an-nur ayat 31 dan juga dlm surah al-ahzab ayat 59 yang berbunyi ”hai nabi katakanlah kepada isteri-isterimu,anak-anak perempuanmu dan isteri-isteri orang-orang mukmin:’hendaklah mereka menghulurkan jilbab(tudung)keseluruh tunuh mereka’yang sedemikian itu supaya mereka lebih senag dikenali,kerena itu mereka tidak diganggu.dan ALLAH adalah maha pengampun dan maha peyayang”.

Tak cukup orang kafir mempersenda agama kita seperti ,Allah swt berfirman yang bermaksud "Sesungguhnya Allah telah mengharamkan keduanya (air dan makanan syurga) daripada orang-orang kafir. (Iaitu) Mereka yg menjadikan agama mereka sebagai main-main dan senda gurau dan kehidupan telah menipu mereka...." (Al-A'araad:50-51)..orng sendiri pulak mempersenda gama sendiri.(-_-!)ORG CMNIH NK JD IKON MALAYSIA....HANCUS UMMAH

Klu kiter tngk skang pn..akhbar bahagian hiburan lebih tebal dr ekonomi @ lain...kerana orng melayu(Islam) mmg tngh diracuni oleh hiburan yg terlalu bnyk.sedangkn klumkiter tngk akhbar english,bahagian hiburan hnya sedikit sahaja.....sedih seh tngk keadaan skang,blom lg aku sentuh isu PALESTINE......BANGKIT LAH WAHAIS AUDARAKU,SEDARLAH!!!arhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.......BANGUN!!!!!!!!!

ALLAHHUAKHBAR!!!

p/s:berhibur tiada salah nya.....tp kawal2 la sikit.....jgn sorong kuping telinga dan biji mata tuh dgn benda kosong jerh...isilah dgn benda yang boleh meyentuh hati demi agama mu....:),agar jua jiwa tak kosong....:)

Kesaksian Diri
Album : IstighfarMunsyid


tak satupun orang bisa menjamin dirinya

selamat disaat ajal memanggilnya

setitik kesalahan semua akan diperhitungkan
semisai buih dosa yang kita kerjakan

setiap mata, hati, tangan, kaki akan jadi saksi
tiada dusta diri yang tak terhakimi
luka, sepi, air mata tak berarti lagi
akan terlambat segala sesal diwaktu nanti

Allah mohon jangan hukum kami dari dosa
ampuni kami, karena tak mungkin kami sanggup menahan pedih
setitik rahmat yang kau beri lebih berarti dari segalanya
setitik ampunanMu kan menghapus dosa kami

karena mata, hati, tangan, kaki akan jadi saksi
tiada dusta diri yang tak terhakimi
luka, sepi, air mata tak berarti
akan terlambat segala sesal diwaktu nanti:)

Friday, June 20, 2008

Bicara Seorang Artis???

Bantah konsert 'ego orang agama' Jimadie Shah Othman Jun 17, 08 4:59pm


Komposer terkenal Roslan Aziz menyifatkan tindakan Pemuda PAS Selangor membantah konsert penyanyi terkenal Ella dan Mas Idayu sebagai tindakan "ego" golongan agama dan bermotifkan politik."Orang yang tahu fasal agama, ego dia lebih tinggi. Cuba kita pergi kepada seorang ustaz dan kata kepada dia, hadis ustaz salah, sanad tak betul. (Awak) ingat dia boleh terima? Mereka ini hendak tunjuk suci," katanya kepada Malaysiakini.


Beliau diminta mengulas rancangan Pemuda PAS negeri mengadakan perhimpunan membantah konsert tersebut yang dijadual 6 Julai di Shah Alam. Konsert itu, yang dilaporkan bersempena sambutan 100 hari Pakatan Rakyat mentadbir Selangor, diadakan sebelum perlawanan bola sepak Piala Sultan Selangor antara Singapura dengan pasukan negeri.Menurut Roslan (foto), bantahan itu terjadi disebabkan PAS sendiri yang ingin menggunakan agama untuk tujuan politik."Secara peribadi saya tidak setuju guna Islam untuk tujuan politik. Saya fikir (tindakan) ini salah.


Biar orang kata Umno itu jahat tapi ia tidak guna Islam untuk tujuan politik. "Masalahnya pada keseluruhan PAS itu sendiri. Sebab itu di Datuk Keramat, saya tidak pernah mengundi. Masalahnya nak mencari orang yang betul dalam parti yang betul. "Dalam Umno yang baik ada orang-orang senget. Orang-orang alim, lebai-lebai yang baik pula dalam parti senget," tambahnya.Bekas pengetua Akademi Fantasia musim lalu ini juga berkata campur tangan ahli politik seumpama Pemuda PAS Selangor itu sebagai sejenis "buli" akibat kegagalan seniman sendiri."Ia berpunca artis kita juga. Ada yang bongok, oleh kerana tak pandai belajar, jadi artis. Jadi, mereka tidak proaktif, tidak ada pengetahuan. Sebab itu orang suruh potong rambut pun tak apa. Kena buli pun tak apa."Dulu masa (menteri penerangan) Mohamad Rahmat nak potong rambut pun, saya tak bagi. Jangan potong, saya kata. Saya bukan beruk. RTM tak bagi tak apa," katanya. http://www.malaysiakini.com/news/84615


KENYATAAN MEMOHON MAAF OLEH OSLAN AZIZ PULA….(bebeapa hari selepas)


Assalamualaikum...Terlebih dahulu inzinkan saya meminta maaf atas kertelanjuran kata2 saya didalam malaysia kini tempoh hari.Saya mengaku tidak berfikir panjang sebelum menjawab soalan2 saudara Jimadie tetapi sebaliknya menggunakan emosi dan frustration saya yang lama terpendam.Sebagai seorang Islam dan bapa kepada anak2 saya..saya tidak sepatutnya menjawab begitu yang menyebabkan ada pihak yang berasa terhina.


Saya TIDAK sama sekali berniat untuk menghina jauh sekali untuk bermusuh sesama saudara.Walaubagaimanapun ia tidak sepatutnya berlaku dan sebagai seorang manusia yang beragama ISLAM.. bapa.. suami dan anak yang masih menagihkan ilmu pengetahuan dan KeredhaanNYA...saya dengan merendah hati memohon maaf kepada semua muslimin dan muslimat khusus nya ahli2 PAS atas perlakuan saya itu. Saya berharap dan berdoa agar saya dimaafkan...Dengan nama ALLAH yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang...Saya berdoa agar kita semua sentiasa dilindungi oleh ALLAH S.W.T. dan dipelihara olehNYA.Selawat kepada nabi kesayangan kita Rasul ALLAH Nabi Muhammad S.A.W. dan Keluarga baginda A.S.


IKHLASRoslan Aziz(frm blog Roslan aziz)p/s:maaf mungkin terlalu panjang untuk entri kli ini...(-_-!)..bukan isu politik yang ingin aku kertengahkan.....tetapi ader kaitan dgn enti sebelum ini...inilah hasil kejayaan anasir2 barat mempengaruhi jiwa,hati,minda dan segala....SUBHANALLAH,INI JUA HASILapabila kegagalan dlm meyorong diri, jiwa dan hati kpd Islam.atau jauh dr fitrah kejadian...bukan niat aku untuk mencerca...ttp aku sedih apa bila pendakwah dan kerja dakwah dicerca.....sebagai mana KAKASIHKU dahulu dicerca(malah lebih teruk lagi),sehingga jibril datang untuk menghimpap gunung2 ker penduduk taif,mujurlah nabi seorang yang sangat2 menyayangi umatnya:adakah kita menyayangi nabi kita????sanggupkah kita berkata sedemikian rupa di hadapanya....senyangi ALLAH,sanyangi RASULULLAH,sayangi AGAMA....ALLAHHHUAKHBAR!!!!!!